8:52 π.μ.
0


THN υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας πώλησης του 90% της Vivartia Cyprus στους Κύπριους επιχειρηματίες Αλέξη Χαραλαμπίδη και Μενέλαο Σιακόλα ( ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων AKS HOTELS σε Πορτοχέλι και Κρήτη)  αντί 42 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε χθες η MIG.

Oπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η θυγατρική του ομίλου MIG Vivartia, γνωστοποίησε χθες ότι στο πλαίσιο των στρατηγικών ανακατατάξεων του ομίλου Vivartia με επίκεντρο την ανάπτυξη των εργασιών της στην Ελλάδα αφού ολοκληρωθεί και η απόκτηση της ΜΕΒΓΑΛ, υπεγράφη προκαταρκτική συμφωνία πώλησης του 90% της εταιρίας Vivartia Cyprus LTD στους Κύπριους επιχειρηματίες Αλέξη Χαραλαμπίδη και Μενέλαο Σιακόλα αντί τιμήματος ανερχομένου σε 42 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι το 10% της ως άνω εταιρίας παραμένει στη Δέλτα Τρόφιμα Α.Ε.
Η συμφωνία τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την αίρεση της έγκρισής της από το διοικητικό συμβούλιο της Δέλτα Tρόφιμα Α.Ε. και τυχόν απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα με την εν λόγω συμφωνία θα συνεχιστεί η αδιάλειπτη παρουσία των προϊόντων της Vivartia στην Κύπρο.

Ο κ. Ιωάννης Αρτινός, διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Η Vivartia Cyprus είναι η παλαιότερη εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κύπρο με επιτυχημένη πορεία και προϊόντα υψηλής ποιότητας, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κυπριακού καταναλωτικού κοινού. Το νέο μετοχικό σχήμα, με την εμπειρία και επιχειρηματική καταξίωση των κ. Χαραλαμπίδη και Σιακόλα, αποτελεί εχέγγυο για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας».

Υπενθυμίζεται ότι η γενική συνέλευση της MIG στις 26/9/2011 αποφάσισε τη σύμπτυξη (μείωση) του αριθμού των μετοχών (reverse split) με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,54 σε 5,94 ευρώ, σε αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 11 υφιστάμενες.

Επίσης, η γενική συνέλευση ενημερώθηκε ότι κατόπιν ολοκλήρωσης του reverse split και συνεπεία αυτού, θα ακολουθήσει αναπροσαρμογή:

α) των όρων του υφιστάμενου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) που εκδόθηκε τη 19.3.2010, συμπεριλαμβανομένων της τιμής και του λόγου μετατροπής,
β) των όρων του νέου ΜΟΔ που θα εκδοθεί σύμφωνα με την από 15.6.2011 απόφαση της γενικής συνέλευσης, συμπεριλαμβανομένων ιδίως της αναλογίας χορήγησης δικαιώματος προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους και του εύρους της τιμής μετατροπής καθώς και
γ) των όρων του υφιστάμενου προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (Stock Option Plan), που θεσπίσθηκε με την από 15.6.2011 απόφαση της γενικής συνέλευσης, και ιδίως της τιμής εξάσκησης και του ανώτατου αριθμού των μετοχών που δύνανται να εκδοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, προκειμένου να διατηρούνται ακέραια τα δικαιώματα των εκάστοτε δικαιούχων, την οποία αναπροσαρμογή η γενική συνέλευση ενέκρινε.