1:52 μ.μ.
0



Ένα πολύ ωραίο πιάτο για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων σας παρουσιάζουμε μέσα από το In-Ermionida.
Πρόκειται για το
αγριογούρουνο σαλμί 
Το μόνο από τα συστατικά του πού μπορεί να μας δυσκολέψει λίγο είναι το αγριογούρουνο αλλά και αυτό πιστεύω πως λύνετε αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας κάποια από το κρεοπωλεία του Κρανιδίου φέρνουν κατόπιν παραγγελίας αλλά και κάποια super market πού έχουν κρεοπωλεία στον χώρο τους έχουν το προϊόν αυτό.

Τα συστατικά του 
1 κιλό αγριογούρουνο μπούτι
300 γρ αρωματικά λάχανα (καρότα, κρεμμύδι, σέλινο)
2 σκελίδες σκόρδο
1 τεμάχιο μπουκέ γκαρνί (θυμάρι, πράσο, μαϊντανός, δάφνη)
ελαιόλαδο
κρασί κόκκινο
ξίδι
40 ml κονιάκ
300 ml ντεμί γκλας
200 ml φον κυνηγιών
μανιτάρια τρούφες
60 γρ βούτυρο

Πουρές γλυκοπατάτας

600 γρ γλυκοπατάτες
40 ml γάλα
40 ml κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι λευκό
Οδηγίες
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε εξωτερικά το αγριογούρουνο το κόβουμε σε μερίδες και προετοιμάζουμε την μαρινάδα. Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα αρωματικά λαχανικά. Κάνουμε ένα μπουκέ γκαρνί και καθαρίζουμε τα σκόρδα. Τα βάζουμε όλα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα κομμάτια μπουτιού του αγριογούρουνου. Το σκεπάζουμε με το κόκκινο κρασί, το ξίδι και το ελαιόλαδο, το κλείνουμε ερμητικά με μία μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 12 ώρες. Βγάζουμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα και το βάζουμε να τσιγαριστεί με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας κατά περιόδους.

Βάζουμε τη μαρινάδα να πάρει μια βράση και την προσθέτουμε στην παρασκευή αφήνοντας να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την ντεμί γκλας και το φον κυνηγιού σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ψηθεί το κρέας, περνάμε τη σάλτσα από εταμίν, αρωματίζουμε με κονιάκ προσθέτουμε το άρωμα τρούφας ή τρούφες ψιλοκομμένες και δένουμε με βούτυρο παγωμένο ελέγχοντας τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με γαρνιτούρα πουρέ γλυκοπατάτας.

Σημειώσεις: Το μαρινάρισμα δεν πρέπει να γίνει σε σκεύος ίνοξ για να μην υπάρξει κίνδυνος οξείδωσης.

Παρατηρήσεις
  • Οι γλυκοπατάτες είναι αρκετά ινώδεις πατάτες για αυτό σε παρασκευές που γίνονται αλεσμένες καλό θα είναι να τις περνάμε από σίτα.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε το αγριογούρουνο χωρίς να το μαρινάρουμε σε σιγανή φωτιά για περισσότερο χρόνο, σερβίροντάς το χωριστά με τη σάλτσα σαλμί.
 Επίσης μπορείτε να δείτε και το video από το mega πατώντας ΕΔΩ