11:34 μ.μ.
0Μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου μας που χρονολογούνται από τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, επιτέλους στις 27-12-2011 ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αποστολόπουλος με διαπιστωτική του πράξη μεταβίβασε την κυριότητα όλων των σχολικών κτιρίων και των παιδικών σταθμών στον Δήμο Ερμιονίδας και ταυτόχρονα έγινε μεταγραφή τους στο Υποθηκοφυλακείο.

    Ήταν μια επίμονη και επίπονη διαδικασία κατά την οποία οι υπηρεσίες του Δήμου συνέλεξαν για κάθε σχολική μονάδα και παιδικό σταθμό τα τοπογραφικά καθώς και τα απαιτούμενα στοιχεία απογραφής κτιρίων και οικοπέδων, κτήσης ακινήτων από τις σχολικές επιτροπές και άλλα. Ταυτόχρονα υπήρξε και σχετική αλληλογραφία του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή με τους αρμοδίους, την οποία και παραθέτουμε μαζί με μια ενδεικτική διαπιστωτική απόφαση του Γενικού Γραμματέα.

   Το γεγονός αυτό επιτρέπει πλέον στο Δήμο μας, να εντάξει έργα σχετικά με τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ερμιονίδας, σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και δημιουργεί νέα δεδομένα για την υποδομή των σχολικών μονάδων και των παιδικών σταθμών.

 

Έγγραφο που αποστείλαμε στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο για την παραχώρηση της κυριότητας των σχολικών μονάδων εδώ :

 

Έγγραφο που αποστείλαμε στον Γενικό Γραμματέα κ.Αποστολόπουλο για την παραχώρηση της κυριότητας των σχολικών μονάδων εδώ :

 

Διαπιστωτική απόφαση μεταβίβασης ακίνητης σχολικής περιουσίας του Παιδικού Σταθμού στο Δήμο Ερμιονίδαςεδώ και εδώ :