1:26 μ.μ.
0



1 (850 γρ) ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ 
Yλικά 

½ κιλό κολοκύθα κίτρινη 
1 ποτήρι λάδι 
1 ποτήρι ζάχαρη 
1 ποτήρι σταφίδες 
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα 
1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη 
½ κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη 
λίγη άχνη και κανέλα για πασπάλισα 

Βάλτε την κολοκύθα τριμμένη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αχνίστε την ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βγάλει όλο το νερό της.

Αφήστε την να στραγγίξει και να κρυώσει καλά. 
Βάλτε την κολοκύθα σε μια λεκάνη και προσθέστε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, το μισό λάδι, την κανέλα, το γαρίφαλο και την καρύδα και ανακατέψτε καλά.

Πάρτε ένα-ένα το φύλλο και αλείψτε το με λάδι. Διπλώστε το στη μέση και με ένα κουτάλι, βάλτε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη του φύλλου κατά μήκος και τυλίξτε σε ρολό. 

Τυλίξτε σε σαλιγκάρι βουτυρωμένο ταψί. Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. 

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου. 

Σερβίρετε την πίτα πασπαλίζοντας την με άχνη και κανέλα.