11:40 π.μ.
0ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΓΙΝΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ;;;
Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ένοπλης ληστείας στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας (Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων), το πρωί της Παρασκευής. Το μουσείο βρίσκεται εκτός του αρχαιολογικού χώρου, κοντά στο δημαρχείο.
Στο μουσείο μεταβαίνουν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έχει υποβάλει στον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο την παραίτησή του, και η γγ του ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη.Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχουν κινητοποιηθεί οι τοπικές και γειτονικές Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ ενεργοποιήθηκαν κλιμάκια εξειδικευμένων αξιωματικών και προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνεργεία εξερευνητών και επιστημόνων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.


Ο ευρύτερος χώρος που σημειώθηκε η ληστεία έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις,


Περίπου στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής δύο άνδρες, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εισέβαλαν στο μουσείο και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τη φύλακα, την οποία μάλιστα έδεσαν σε καρέκλα και τη φίμωσαν.


Οι δράστες ζήτησαν από τη φύλακα να τους πει πού φυλάσσονταν τα χρυσά στεφάνια. Η φύλακας του είπε ότι στο μουσείο δεν φυλάσσονται τέτοια αντικείμενα. Στη συνέχεια οι δράστες έσπασαν προθήκες του μουσείου και σύμφωνα με την αστυνομία αφαίρεσαν χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι, και εν συνεχεία διέφυγαν.


Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ληστές αφαίρεσαν περίπου 65 με 70 αντικείμενα. Ωστόσο, ενδέχεται ο αριθμός αυτός να είναι μικρότερος.


Το γεγονός ότι αναζητούσαν χρυσά αντικείμενα σήμανε συναγερμό στα μουσεία όλης της χώρας να εντείνουν τα μέτρα ασφάλειας.


Αρχαιολόγοι αναμένεται να προχωρήσουν σε ακριβή καταγραφή και αποτίμηση της αξίας των κλαπέντων. 


Πρόκειται για το δεύτερο ισχυρότατο πλήγμα που δέχεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο χώρος του Πολιτισμού. 


Στις αρχές Ιανουαρίου άγνωστοι διέρρηξαν την Εθνική Πινακοθήκη και κατάφεραν να αφαιρέσουν τρία μεγάλης αξίας έργα των Πάμπλο Πικάσο, Πιετ Μοντριάν και Γκουλιέλμο Κάτσια.


Newsroom ΔΟΛ