4:48 μ.μ.
0


Σε μια εποχή που ο κατασκευαστικός τομέας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, ένα έργο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που δημοπρατείται στο Ναύπλιο και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ δεν βρίσκει ανάδοχο!

Εκπλήξεις και ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι καμία εργοληπτική εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά στη δημοπράτηση του έργου για την ολοκλήρωση της ύδρευσης στην πόλη του Ναυπλίου με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι εκατό ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είχαν ζητήσει και προμηθευτεί τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.
Η ελπίδα να ξεκινήσει να κατασκευάζεται ένα μεγάλο έργο για την αργολική πρωτεύουσα παίρνει νέα αναβολή και ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, αφού εξέφρασε την απορία του για το άγονο αποτέλεσμα της δημοπρασίας, κάνει λόγο για περίεργες μεθοδεύσεις.
Συμφωνίες κάτω απ' το τραπέζι;
Ακόμα, ο κ.Αναγνωσταράς δήλωσε ότι «σε μια περίοδο που ελάχιστα έργα δημοπρατούνται, όχι μόνο στον δήμο μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη αποχή να υποκρύπτει προθέσεις εκ μέρους των εργοληπτικών εταιρειών για συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι».
Τέλος, πρόσθεσε πως «αν αυτό το σκεπτικό ισχύει και οδήγησε στην αποχή από τη δημοπράτηση, κάνω γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, ούτε βέβαια μπορεί να γίνει αποδεκτό οποιοδήποτε μικρό ποσοστό έκπτωσης».