3:14 μ.μ.
0
Φωτο Εικονοσκόπιο

Την Τετάρτη 28 – 3 – 2012, οι εργαζόμενοι του νομού Αργολίδας στους δήμους, πραγματοποίησαν κινητοποίηση και γενική συνέλευση, μπροστά στο Δημαρχείο του δήμου Ερμιονίδας, με σκοπό να αποτρέψουν την απόφαση
του Δήμαρχου, κ. Καμιζή, να ιδιωτικοποιήσει τον τομέα της καθαριότητας, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου και τις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου. 


Το Π.Α.ΜΕ. Αργολίδας, χαιρετίζει και συμπαραστέκεται έμπρακτα στο δίκαιο αγώνα του σωματείου εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας. 

Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα, τους καλούμε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 

Να γυρίσουν την πλάτη: 

· Στα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και στους συνοδοιπόρους τους. 

· Στα τοπικά στηρίγματα της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης ( δημάρχους, περιφερειάρχη κ. λ. π. ) 

· Στις συμβιβασμένες ηγεσίες των τοπικών Εργατικών Κέντρων. 

· Στη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ΠΟΕ – ΟΤΑ. 

Να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, 

να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ. 

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Καμιζής, πιστός στις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ( ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ), της τρόικας και της Ε.Ε., αφού πρωτοστάτησε στη δημιουργία δεματοποιητή στη περιοχή του, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και τότε και ενώ μετατράπηκε ο χώρος που εναποτίθενται τα δέματα σε μια απέραντη χωματερή με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων, τώρα δήθεν νοιάζεται για την καθαριότητα του δήμου και το περιβάλλον. Προχωράει παραπέρα, στην ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας, που αποτέλεσμα θα έχει, να πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι αγρότες της περιοχής, ακόμα περισσότερα, αφού η αποκομιδή των σκουπιδιών τώρα θα κοστίζει πολύ ακριβά. Παράλληλα θα πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον τομέα αυτό. 

Ο δήμαρχος κ. Καμιζής, για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, που υπηρετεί, παρέταξε μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου, «κάθε καρυδιάς καρύδι» ( αντιδημάρχους, τοπικούς συμβούλους, ασφαλίτες κ.λ.π.). 

Πολλοί από αυτούς προέβησαν σε τραμπουκισμούς σε βάρος των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να τραυματιστει η Πρόεδρος και ο Ταμίας, του σωματείου. 

Έκθετο παραμένει το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, αφού οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούσαν στις βίαιες επιθέσεις αποδείχθηκε ότι ήταν αστυνομικοί με πολιτικά. 

Αποδεικνύεται, από όλα τα παραπάνω, ότι η πολιτική που ακολουθούν στη διαχείριση των αποβλήτων οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και με την συναίνεση των τοπικών αρχών, είναι αντικείμενο που συνδέεται άμεσα με την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών αναγκών, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε βάρος της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή στο κέντρο αυτής της πολιτικής βρίσκεται, με την σύμπραξη κατά κανόνα, των δημοτικών αρχών, η ασύδοτη δράση και τα κέρδη του κεφαλαίου, καθώς και η άρνηση διοχέτευσης κεντρικών πόρων σε έργα που βελτιώνουν τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. 

Η διαχείριση των απορριμμάτων και η επεξεργασία τους πρέπει να είναι αποκλειστικά υπόθεση του κράτους. Χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, καμία επιβάρυνση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από ενιαίο δημόσιο φορέα, με κεντρικό σχεδιασμό και πόρους, και με αξιοποίηση των δοκιμασμένων σύγχρονων επιστημονικοτεχνικών μέσων και πρακτικών. ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ