9:20 π.μ.
0

`
Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση ληστείας και δύο (2) κλοπές οχημάτων στην Αργολίδα , στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου.
Συνελήφθησαν, κατόπιν Ενταλμάτων Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου , χθες (5-4-2012), τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 35, 25, 23 και 21 ετών αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκθεση, επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, κλοπή μεταφορικού μέσου και ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία.
Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των τριών αλλοδαπών σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Αργολίδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Κορινθίας.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω, την 7-2-2012 το βράδυ, στην Πουλακίδα Αργολίδας, χρησιμοποιώντας φορτηγό όχημα που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την Αγία Τριάδα Αργολίδας, ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαινε 35χρονος ημεδαπός.
Στη συνέχεια με την απειλή όπλων και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, καθώς και το όχημα στο οποίο επέβαινε και τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων παράνομων αδικημάτων.