8:36 μ.μ.
0
Η συγκλονιστική ηροθανάτια κραυγή του 56χρονου θύμιου Σαράντου, από το Ηλιόκσστρο Αργολίδας, άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών που έδωσε τέλος στη ζωή του στις αρχές της εβδομάδας στο «Νησί των Ονείρων» της Εύβοιας (απέναντι από την Ερέτρια), αποτυπώθηκε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τα όσα έγραψε με τρεμάμενο χέρι ο πνιγμένος στα χρέη πολίτης πριν πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας, είναι παραγγελία για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια. 'Έλληνες στην εξαθλίωση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:
«Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, χωρίς μέλλον για τα παιδιά μου(παιδιά μας). Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό το οικόπεδο με την οικοδομή να πάνε στο Κρότος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια. Ο κύριος εισαγγελέας, ο δικηγορικός σύλλογος και τα ΜΜΕ να τα βοηθήσουν σε αυτό. Είναι μικρά και χωρίς πατέρα. Την ομορφότερη οικογένεια έχω όμως με τα λάθη μου την κατέστρεψα.
Όποιος μπορεί να τα βοηθήσει παρακαλώ».

Ο παλιός συνδικαλιστής της ΔΕΗ και σύζυγος της αδελφής του τραγικού αυτόχειρα Κώστας Λαγός έστειλε αυτή την επιστολή, υπό μορφή απάντησης στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του συμπατριώτη μας τραγικού αυτόχειρα της Ερέτριας, Θύμιου Σαράνιου (Αυτόχειρας:
"Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει;"):
Θύμιο, από νέος ήσουνα προικισμένος με πολλά χαρίσματα προσωπικότητα περηφάνια - αισιοδοξία και με πολύ αγάπη και δύναμη για την ίδια τη ζωή. Ξεκίνησες από μικρός στα καράβια, πάλεψες με τα κύματα και τις φουρτούνες, σπούδασες, αναδείχτηκες ένας από τους καλύτερους Σεφ. Αγαπούσες τη Μαρία και τα παιδιά με πολύ πόθος, έβλεπες να αριστεύουνε με υποτροφίες και τα καμάρωνες, είχες μια γλυκιά και όμορφη οικογένεια. Πάντα με αξιοπρέπεια και πολύ κέφι έφτιαξες πολλά. Κουβεντιάζαμε για τους «πολιτικούς» και την πολιτική, σε ορισμένα σημείο διαφωνούσαμε, αναμφίβολα είχες κοφτερό μυαλό και πολλές φορές με προβλημάτιζες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλοι εμείς που σε ζούσαμε από κοντά, πως θυσιάστηκε ένας αγωνιστής για να τιμωρήσει τους κάλπικους - χαλασμένους και ακάθαρτους πολιτικούς, Θύμιο, για τους αγώνες και τη μνήμη σου αυτό που μπορώ να σου υποσχεθώ είναι πως εγώ δεν θα θυσιαστώ για όλους αυτούς που γκρέμισαν την Ελλάδα και τη γέμισαν ερείπια και συντρίμμια. Για όλους αυτούς που είναι η αιτία του κακού να μεταναστεύουν τα παιδιά μας, και όσο μένουν εδώ να πλήττονται στην ανεργία και το μέλλον τους να είναι αβέβαιο και καταστροφικό. Για όλους αυτούς θα είμαι πάντα παρών και πάντα απέναντι τους.
Ως αγανακτισμένος και θιγόμενος πολίτις, ζητάω από την εισαγγελία και τον Αρειο Πάγο - για όλους αυτούς τους μηδενός εξαιρουμένου - που μετά τη χούντα μέχρι και σήμερα περάσανε από το Ελληνικό κοινοβούλιο και διαχειριστήκαν λανθασμένα, προβληματικά, είτε με σκοπιμότητα την εθνική μας κυριαρχία. Επίσης και για όλους αυτούς και εκτός κοινοβουλίου, είτε από κρατικές είτε από θεσείς κλειδιά του Δημοσίου που κατασπατάλησαν - λεηλάτησαν - κερδοσκόπησαν εις βάρος του κράτους και του Ελλινικού λαού. Αυτούς που πολύ πιθανό να έχουνε δεσμεύσει τον ορυκτό πλούτο ις χώρας μας. Αυτούς που ενεπλάκησαν στα τερατώδη και μεγάλα σκάνδαλα, υν συνεταιρισμών - Χρηματιστηρίου Βατοπαιδίου - Siemens - ομολόγων λεηλάτησαν όλα τα ασφαλιστικά μας  ταμείο και τόσα άλλα όπως οι offshore·ε ταιρείες και το μαύρο χρήμα. Να συγκληθεί ειδικό δικαστήριο και εφ'
σον κριθούν ένοχοι, να τιμωρηθούν γιο εσχάτη προδοσία. Αμέσως να τους κατασχεθούν οι περιουσίες, ακόμα και σε αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή. Το πιο και γιο τους πολιτικούς που ισχυρίζονται πως δεν έκλεψαν αλλά για πολλά χρόνιο γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας και με τους χρόνιους παχουλούς μισθούς τους στήριξαν τους κατά συρροή διεφθαρμένους. Όλους αυτούς ου ταπείνωσαν τους Έλληνες και τους έφεραν στην πείνα, στην εξαθλίωση και την αυτοκτονία, αυτοί ίσως και να θεωρούνται ένοχοι με ελαφρυντικά της
απληστίας, της υπερφιλοδοξίας και της ανικανότητας. Για όλους αυτούς πρέπει ο Ελληνικός λαός να τους τιμωρήσει, να τους γκρεμίσει από τον θρόνο της εξουσίας, όπως γκρέμισαν και ταπείνωσαν την Ελλάδα και όλους εμάς, μαζί και τα παιδιά μας και τις υπόλοιπες γενιές.
Κουνιάδε - αδελφέ - φίλε αγωνιστή
θα ζεις και θα είσαι για πάντα κοντά μας.
Καλό σου ταξίδι Θύμιο.
Λαγός Κωνσταντίνος
                  Αργολίδα

ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗ