9:20 π.μ.
0

Μέσω τραπεζικού λογαριασμού θα καταβάλουν, από τον Αύγουστο, το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και το ΕΤΕΑΜ τις συντάξεις ειδικών ομάδων συνταξιούχων, καθώς και όσων ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές που είχαν ζητήσει και είχαν εξασφαλίσει την κατ' οίκον πληρωμή με δαπάνη των Ταμείων.


Το ΙΚΑ με εγκύκλιο προανήγγειλε ότι «το καθεστώς της κατ' οίκον πληρωμής συντάξεων θα συνεχιστεί μέχρι και τη χορήγηση της σύνταξης μηνός Ιουλίου του 2012 και από τη σύνταξη μηνός Αυγούστου και μετά, η καταβολή της σύνταξης κατ' οίκον για τις κατηγορίες αυτές προϋποθέτει το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σε πιστωτικά ιδρύματα που εξυπηρετούν την πληρωμή κατ' οίκον (τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.) με δαπάνη των συνταξιούχων».


Το ΙΚΑ έχει στείλει σχετικές ενημερωτικές επιστολές στους συνταξιούχους καλώντας τους, εφόσον επιθυμούν τη συνέχιση της πληρωμής τους με τον ίδιο τρόπο, να ανοίξουν μέχρι τις 12 Ιουνίου λογαριασμό στα πιστωτικά ιδρύματα που εξυπηρετούν την κατ' οίκον πληρωμή, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ταχυδρομική δαπάνη. Οι πληρωμές των συντάξεων για όσους δεν ανταποκριθούν θα γίνεται μέσω της Αγροτικής Τράπεζας.