7:55 π.μ.
0

Στην αργολική εφημερίδα «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ», την Παρασκευή 18/05/2011, δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΔΕΛΑ», το οποίο καταφέρεται ανοιχτά ενάντια στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, κατηγορώντας τον ότι στελέχη του δούλευαν σε βάρος του σ. Κοδέλα.

Στο δημοσίευμα εμπλέκουν και άλλα πρόσωπα, όπως τον κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος δημόσια τοποθετήθηκε προεκλογικά υπέρ του ψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και δεν ανήκει σε καμία συνιστώσα του χώρου.
Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα ως στημένο, χαλκευμένο, προβοκατόρικο και χαφιεδίστικο, το οποίο στοχεύει ευθέως την  ανοδική δυναμική που καταγράφει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τις εκλογές της 6ης ΜΑΗ.
Αναρωτιόμαστε ποιόν αλήθεια εξυπηρετούν τέτοια δημοσιεύματα; Την ενότητα και συνοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Τον σ. Κοδέλα;
Θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε στους διακινητές σεναρίων αντιπαλότητας και στους εμπνευστές του δημοσιεύματος, απ' όπου και αν προέρχονται, τα παρακάτω:
1) Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι η ψυχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι η πολιτική δύναμη που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το ενωτικό εγχείρημα της αριστεράς.  Συνεπώς για κανένα λόγο δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την ενωτική του προσπάθεια.  Θυμίζουμε τον αγώνα, που κατέβαλε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για επανεκκίνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν άλλοι γυρόφερναν και επιχειρούσαν να στήσουν αντίπαλα σχήματα.
2) Τέτοια δημοσιεύματα σκοπεύουν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και σε μερικούς ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να τον στοχοποιήσουν και απονομιμοποιήσουν, ώστε να δημιουργήσουν θύλακες αντιπαράθεσης των απλών φίλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τη βασική του συνιστώσα και να τον μετατρέψουν σε πεδίο άσκησης προσωπικών στρατηγικών, με στόχο να τον καταστήσουν ευάλωτο στην πολιορκία των μεγάλων συμφερόντων, στην επιδίωξή τους να τον αφομοιώσουν και να τον αδρανοποιήσουν, καθιστώντας τον ένα ακίνδυνο μόρφωμα για το σύστημα.
3) Στοχεύουν επίσης να αποκόψουν και «ανεξαρτητοποιήσουν» τον βουλευτή, που για πρώτη φορά κατάφερε να εκλέξει η αριστερά στην Αργολίδα, από την οργανωμένη βάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μετατρέποντάς την σε απλό χειροκροτητή των επιλογών του.
4) Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ένα «νέο ΠΑΣΟΚ», δηλαδή από πολιτικό κίνημα ανατροπής σε πειθήνιο όργανο τοπαρχών και διαφόρων οικονομικών παραγόντων.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όλους τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στις 6 ΜΑΗ στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να μη «τσιμπάνε» με τέτοια δημοσιεύματα ή άλλες έρπουσες φημολογίες και να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη των νέων εκλογών, ώστε στις 17 ΙΟΥΝΗ να είναι δυνατός ο σχηματισμός της κυβέρνησης της αριστεράς, που θα απαλλάξει το λαό και τη χώρα μας από τις θανατηφόρες πολιτικές των μνημονίων.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ