1:28 μ.μ.
0

Πολύ κουβέντα και πολύ συζήτηση έχει ήδη υπάρξει σε επίπεδο τοπικών πρωταθλημάτων στην Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία, καθώς και στους πρωταθλητές των Νομών αυτών που σε λίγες ημέρες αναμένεται να αναμετρηθούν ως αντίπαλοι στον
13ο όμιλο των αγώνων μπαράζ ή αν προτιμάτε του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στην Δ’ Εθνική κατηγορία, ύστερα από την αναδιάρθρωση της Δ’ Εθνικής τους προηγούμενους μήνες εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, που δεν θέλει πλέον να ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ, αλλά να δίνουν αγώνες ανά τέσσερις, διεκδικώντας τις μισές θέσεις ανόδου. «Πρωταγωνιστής» σ’ αυτή την διαδικασία φέτος πλέον αποτελεί και ο Παναρκαδικός ο οποίος ως πρωταθλητής Αρκαδίας, θα διεκδικήσει από τις 20 Μαΐου το ένα εκ των δύο εισιτηρίων που οδηγούν στην Δ’ Εθνικής. Ο Παναρκαδικός, ο Πορτοχελιακός, ο Εθνικός Μελιγαλά και ο Μολαϊκός, για τον 13ο όμιλο θα διεκδικήσουν τα δύο μοναδικά εισιτήρια για την άνοδο και η προετοιμασία αυτών των ομάδων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Όσο και αν προσπαθούμε να αποκομίσουμε πληροφορίες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ αναλογικά με τις ειδήσεις για τους αντιπάλους του Παναρκαδικού στα μπαράζ, δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό, καθώς πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να ενημερωθεί για την επικαιρότητα και την προετοιμασία των ομάδων αυτών. Το «Κόντρα Επίθεση» με αφορμή την ολοκλήρωση των αντίστοιχων τοπικών πρωταθλημάτων των όμορων Νομών, ωστόσο προχώρησε σε μία διαφορετική ανάλυση και σύγκριση των «μονομάχων» του 13ου ομίλου, βάσει των αριθμών και της πορείας που είχαν αυτές οι ομάδες στα αντίστοιχα τοπικά πρωταθλήματα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Μία μικρή επίσης ανάλυση της πορείας τους αγωνιστικά στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου και κάποιες ενδιαφέρουσες στατιστικές προκειμένου κανείς να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Η πορεία των αντιπάλων του Παναρκαδικού…
Αξιόλογη και αμιγώς πρωταγωνιστική ήταν η πορεία όλων των αντιπάλων του Παναρκαδικού στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους, στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σεζόν, γι’ αυτό άλλωστε και δεν έφτασαν τυχαία στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ομάδες που έδειξαν ότι δεν βρίσκονται τυχαία στην ειδική διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Δ’ Εθνική. Το «Κόντρα Επίθεση» πραγματοποιεί μία μικρή περιήγηση στην πορεία τους μέχρι αυτό το σημείο και πριν τα έξι ματς τελικούς με «φόντο» την άνοδο στην Δ’ Εθνική.

ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ:
Μία από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου με ομάδα που περιλαμβάνει επικίνδυνους επιθετικούς και ένα ρόστερ που παίζει ιδιαίτερα δυναμικό ποδόσφαιρο. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Αργολίδας είναι γεγονός ότι καθ’ όλη τα χρονιά βρισκόταν μέσα στους στόχους της, αλλά παρ’ όλα αυτά η χρονιά δεν ήταν και τόσο εύκολη, αφού σε κανένα χρονικό σημείο δεν ξεχώρισε από τον δεύτερο. Το πρωτάθλημα της Αργολίδας πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Στην Α’ φάση ο Πορτοχελιακός (1ος όμιλος), εκ των τριών ομίλων μεταξύ 8 ομάδων και 14 αγωνιστικών τερμάτισε πρώτος με 38 βαθμούς, με δεύτερο τον Αργοναύτη (37 βαθμούς) και τρίτο ον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου με 31 βαθμούς. Αναφέρουμε ότι στη Β’ φάση περνούσαν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και επιπλέον οι δύο καλύτεροι τρίτοι.
Στη Β’ φάση συνολικά οκτώ ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο του πρωταθλητή (συνολικά 14 αγωνιστικές), με τον Πορτοχελιακό να τερματίζει πρώτος με 12 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα με 37 βαθμούς και με δεύτερο τον Αστέρα Δρεπανιακού που έμεινε στους 32. Ο τίτλος όμως ξεκαθάρισε μόλις την προτελευταία αγωνιστική όταν και ο Πορτοχελιακός επικράτησε στον ντέρμπι του δεύτερου και καθάρισε την άνοδο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ:
Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας στη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν συνεχώς μπροστά στη βαθμολογία ή καλύτερα στην πρωτοπορία. Σ’ ένα μεγάλο σε διάρκεια πρωτάθλημα συνολικά 30 αγωνιστικών με 16 ομάδες, ο Εθνικός Μελιγαλά για 24 αγωνιστικές ήταν πρώτος, αλλά με διαφορά 2-3 βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία Α.Ο.Σπερχογείας. Μετά την 25η αγωνιστική η διαφορά άρχισε να ανοίγει με τον Εθνικό να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου περίπου τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Πίσω λοιπόν από τον πρωτοπόρο Εθνικό Μελιγαλά των 72 βαθμών και των 22 νικών, 6 ισοπαλιών και 2 ηττών, τερμάτισε ο Α.Ο.Σπερχογείας που πρόσφατα αντιμετώπισε σε φιλικό τον Παναρκαδικό (2-2), με 67 βαθμούς (19-10-1) και σ την τρίτη θέση ο Α.Ο.Κυπαρισσίας με 64 βαθμούς (20-4-6).

ΜΟΛΑΪΚΟΣ:
Η ομάδα του Μολαϊκού στο πρωτάθλημα Λακωνίας των 14 ομάδων και των 26 αγωνιστικών είχε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ωστόσο η χροιά δεν ήταν εύκολη, καθώς στο ξεκίνημα (7-8 αγωνιστικές) συγκατοικούσε με άλλες ομάδες στις πρώτες θέσεις, για να δημιουργήσει μία διαφορά ακόμη και εννέα βαθμών στη συνέχεια. Στο φινάλε μετά από την ήττα από το Λεωνίδα Γλυκόβρυσης και κάποια άλλα ατυχή αποτελέσματα η διαφορά εξανεμίστηκε στους τρεις βαθμούς και τη διαφορά αυτή να διατηρείται τις τελευταίες έξι αγωνιστικές ανάμεσα στο Μολαϊκό και τον Λεωνίδα Γλυκόβρυσης. Εν τέλει ο Μολαϊκός τερμάτισε πρώτος με 64 βαθμούς με 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ ο Λεωνίδας Γλυκόβρυσης τερμάτισε δεύτερος με 61 βαθμούς (19-4-3). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες μεταξύ τους είχαν από μία νίκη στην έδρα του άλλου! Νίκη με 0-2 για το Μολαϊκό, νίκη για το Λεωνίδια με 1-3 στο β’ γύρο, που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας τον τίτλο θα κατακτούσε ο Λεωνίδας.

Με «οδηγό» την άμυνα ο Παναρκαδικός…
Μεταξύ των ομάδων του 13ου ομίλου αναμφίβολα ο Εθνικός Μελιγαλά έχει παίξει φέτος τα περισσότερα επίσημα παιχνίδια φέτος (30) έναντι του Παναρκαδικού που έχει παίξει τα λιγότερα (24), με ότι μικρή ή μεγάλη σημασία να έχει αυτό στη συνέχεια. Ο Πορτοχελιακός είναι η ομάδα που θεωρείται πιο επικίνδυνη επιθετικά καθώς σκοράρει 3,25 γκολ ανά παιχνίδι φέτος έναντι 2,71 τερμάτων του Παναρκαδικού, με τους «πράσινους» να διαθέτουν την δεύτερη χειρότερη επίθεση μεταξύ των τεσσάρων. Αντιθέτως ο Αρκαδικός σύλλογος διαθέτει την καλύτερη άμυνα καθώς δέχεται μόλις 0,42 γκολ ανά παιχνίδι. Κατά συνέπεια αν στηριχτεί στην καλή του άμυνα στα μετόπισθεν το «τριφύλλι» μπορεί να φτάσει στην πολυπόθητη επίτευξη των στόχων του ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως ο Π{ορτοχελιακός που έχει σκοράρει 91 γκολ σε 28 επίσημα ματς φέτος.
Αν οι ομάδες που θα πάρουν τα δύο εισιτήρια της ανόδου προέκυπταν βάσει τον κερδισμένων βαθμών ανά αγώνα στα πρωταθλήματά τους, τότε ο Παναρκαδικός θα πετύχαινε το στόχο του καθώς βρίσκεται στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, με 2,5 κερδισμένους βαθμούς ανά αγώνα. Πρώτος στη σχετική λίστα ο Πορτοχελιακός με 2,67 βαθμούς, τρίτος ο Μολαϊκός με 2,46 βαθμούς και τελευταίος ο Εθνικός Μελιγαλά με 2,4 βαθμούς!

Χρήσιμα στατιστικά…
Το «Κόντρα Επίθεση» έψαξε και βρήκε τους πρώτους πέντε σκόρερ κάθε ομάδας εκ των τεσσάρων του 13ου ομίλου και σας τους παρουσιάζει παρακάτω. Παράλληλα παρουσιάζει και τους πέντε πρώτους σε χρόνο συμμετοχής από κάθε ομάδα, προκειμένου να αποκτήσετε μία γενικότερη «εικόνα» κάποιων ποδοσφαιριστών των αντιπάλων ομάδων του Παναρκαδικού. Αναλυτικότερα:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΚΟΡΕΡ:
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ:
1. YULIANOV STOYAN-TODOROV 25
2. IVANOV NIOLAY 18
3. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 9
4. ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 7
5. MUKIA ALEXANDER 5
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ:
1. ΜΟΥΡΟΥΣΙΑΣ ΗΛΙΑΣ 24
2. ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 11
3. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 8
4. ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 7
5. ΚΑΡΑΤΖΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3
ΜΟΛΑΪΚΟΣ:
1. ΚΟΝΤΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 17
2. ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 11
3. ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ 10
4. ΓΚΙΖΗΣ ΗΛΙΑΣ 8
5. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ 8
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ:
1. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 10
2. ΜΕΛΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 9
3. ΤΖΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 9
4. ΛΑΓΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 5
5. ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 4

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ:
1. MUKIA ALEXANDER 2306’
2. ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2191’
3. YULIYANOV STOYAN-TODOROV 2135’
4. ORLU VICTOR 2073
5. ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 2001
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ:
1. ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2610’
2. ΜΟΥΡΟΥΣΙΑΣ ΗΛΙΑΣ 2539’
3. ΔΕΔΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2475’
4. ΚΑΡΑΤΖΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2354’
5. ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 2291’
ΜΟΛΑΪΚΟΣ:
1. ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 2198’
2. ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 2138’
3. ΓΕΩΡΓΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 2050’
4. ΖΩΤΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 2022’
5. ΑΒΔΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ 1980’
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ:
1. ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 2041’
2. ΜΠΟΥΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1956’
3. ΚΟΣΚΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1915’
4. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1774’
5. ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1744’

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ : http://www.contraepithesi.gr/