10:49 μ.μ.
0

Μέχρι τέλος του 2012 θα δοθεί παράταση στους Συνεταιρισμούς, ώστε να δοθεί χρόνος στις διοικήσεις των Ενώσεων, προκειμένου να χειριστούν τα θέματα της μετατροπής των οργανώσεών τους σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη (7/6/2012).
Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το ποιοτικό παρακράτημα στο ελαιόλαδο (10 εκ. ευρώ) και στα βοοειδή (10 εκ. ευρώ). Ακόμη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πληρωθούν και οι 16.000 πρώην καπνοπαραγωγοί δικαιούχοι του Μέτρου 144. Συνολικά οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ που θα καταβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα στους παραγωγούς θα ανέρχονται σε 70 εκ. ευρώ. Στο μεταξύ, σε ερώτηση του ΑγροΤύπου, σχετικά με τον προγραμματισμό για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, ο υπουργός ανέφερε ότι το ΥπΑΑΤ προγραμματίζει τέλος Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου να προχωρήσει στην πληρωμή της. Σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Μ. Κορασίδης.