12:57 μ.μ.
0

Την Κυριακή 24 Ιουνίου το μικρό θέατρο «Ξάλαφτο» φιλοξένησε για μία ακόμη χρονιά το θεατρικό εργαστήρι Ερμιονίδας.
Η παράσταση πού παρουσίασαν οι μικροί ηθοποιοί με την
φιλόλογο  τους κα Μαρία Σκλαβούνου ήταν οι «Ιχνευτές» του Σοφοκλή το  μοναδικό διασωθέν Σατυρικό Δράμα . Ο κόσμος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του αφού στις κερκίδες του μικρού θεάτρου παραβρέθηκαν περίπου 200 θεατές. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κα Μαρία Σκλαβούνου να προλογίζει το έργο βάζοντας τους θεατές στο κλίμα.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μπουφές με πλούσια εδέσματα .
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο Απόλλωνας, θεός του φωτός, ψάχνει να βρει το κοπάδι με τα βόδια που του έκλεψαν και απευθύνει διάγγελμα σε θνητούς και θεούς υποσχόμενος ότι θα δώσει ένα ολόχρυσο στεφάνι ως αμοιβή στον κλέφτη που θα τα βρει. Στο άκουσμα του χρυσού φτάνει ο Σειληνός με τους γιους του ,τους Σατύρους ,τους οποίους εξαπολύει για να βρουν το κοπάδι αφού ο Απόλλωνας υπόσχεται την ελευθερία τους. Ο Σειληνός οδηγεί τους Σατύρους, σαν λαγωνικά, στα ίχνη του κοπαδιού μέχρι που ένας «δαιμονικός ήχος» ανακόπτει την πορεία τους κατατρομάζοντας τους. Ο Σειληνός, επειδή' δεν έχει ακούσει τον ήχο ,τους προτρέπει να ξαναψάξουν ,όταν όμως ακούει το μαγικό ήχο, καταρρέει και οι Σάτυροι τον συμπαρασύρουν στη σπηλιά της νύμφης Κυλλήνης απ' όπου ακούστηκε ο ήχος. Η Κυλλήνη επιπλήττει και ανακόπτει την πορεία των Σατύρων γιατί κρύβει στη σπηλιά τον μικρό Ερμή ,ο οποίος έχει ανάπτυξη εφήβου. Ο Ερμής είναι αυτός που δημιουργεί τον ήχο με την λύρα που έχει φτιάξει μόνος του από το καύκαλο χελώνας. Οι Σάτυροι καταλαβαίνουν ότι ο κλέφτης είναι ο Ερμής και απαιτούν να επιστρέψει τα βόδια.
Τότε καταφθάνει ο Απόλλωνας ο οποίος πιέζει τον Ερμή και εκείνος αναγκάζεται να ομολογήσει την κλοπή και για να τον μαλακώσει του χαρίζει την λύρα του. Στο τέλος ο Απόλλωνας αποδέχεται τον Ερμή ως αδελφό του (είναι νόθο παιδί του Δία και της Μαίας) και του δίνει μία θέση στον Όλυμπο .
ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ :
Σάτυροι :
 Εβίτα Κομμά
Κατερίνα Κοτταρά
Νιόβη Κατσουράνη
Μελένια Πουρή
Φούλη Στρατηγάκη
Βασίλης Στρατηγάκης
Απόλλωνας: Τίνα Πολίτη
Σειληνός : Ερμιόνη Κατσουράνη
Κυλλήνη : Κατερίνα Κοτταρά
Ερμής : Εβίτα Κομμά
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΒΙΝΤΕΟ