9:33 μ.μ.
0

Κυβέρνηση μπορεί να γίνει μόνο με συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς θα πάμε σε τρίτες εκλογές με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του Τσίπρα». Αυτή είναι η τελική «γραμμή» που αποφάσισε
ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από πολύωρη σύσκεψη με τους κορυφαίους στην Ιπποκράτους.
Οπως ανέφερε στο iefimerida.gr στέλεχος που μετείχε στην σύσκεψη η μάχη θα δοθεί μέχρι τέλους διαβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Θα γίνει η ναυμαχία του Ναυαρίνου» περιέγραφε γλαφυρά.
Εξηγώντας την στάση της Ιπποκράτους, το ίδιο στέλεχος επεσήμαινε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εντελώς αποκλίνουσες συνιστώσες στο εσωτερικό του. Από κάποιους που πιστεύουν στην ένοπλη δράση μέχρι άλλους που είναι υπέρμαχοι της παραμονής μας στο ευρώ. Για να κατέβουν ενιαία στις εκλογές και να πάρουν ψήφους, μπόρεσαν να τα βρουν. Για να σωθεί η χώρα δεν μπορούν;».
Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι δεν προτίθενται να επωμισθούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν. «Οι πολίτες αποφάσισαν και απέρριψαν το δίπολο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δεν γίνεται να περπατήσει πλέον μνημόνιο και νόμοι από αυτά τα δύο κόμματα. Και ο ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον μεγάλο κόμμα. Πρέπει να συνεννοηθούν οι δύο πρώτοι και εμείς θα στηρίξουμε. Αλλά η ευθύνη δεν θα είναι σε μας» έλεγε η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνομιλία με δημοσιογράφους.
Στο ενδεχόμενο να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η απάντηση ήταν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στο απυρόβλητο». Η κυρία Διαμαντοπούλου αρνήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί τα επίχειρα μιας τέτοιας στάσης, θυμίζοντας ότι προεκλογικά είχε μιλήσει καθαρά, ζητώντας κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.

http://www.iefimerida.gr