9:34 π.μ.
0

 


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
Κύριε Καμιζή
Σε καλώ με το όνομά σου, γιατί μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν τις δυο τελευταίες μέρες, πραγματικά δεν γνωρίζω αν είσαι ακόμα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ή όχι.
Σου υπενθυμίζω, αφού γνωριζόμαστε από παλιά, ότι στην πολύχρονη πορεία μου στα κοινά πράγματα, ανεξαρτήτως θεσμού ή οργάνου που υπηρέτησα, υπήρξα πάντα συνεπής αγωνιστής, ανιδιοτελής, με δικό μου πολιτικό λόγο, χωρίς πισωγυρίσματα, μέχρι τέλος. Δεν υπήρξα ποτέ ρίψασπις ούτε λαγός ούτε δειλός αλλά ούτε και πολιτικός σαλταδόρος.
Έμαθα να τιμώ τον όρκο μου και να μην προδίδω την εμπιστοσύνη του λαού που με τιμά ιδιαίτερα για δυο δεκαετίες, κάθε φορά και περισσότερο.
Έμαθα ότι τα προβλήματα λύνονται με αγώνες, με προσπάθεια, με ιδρώτα και κόπο και όχι με παραιτήσεις και τυχοδιωκτισμούς.
Αν, βεβαίως, υπήρχε άλλος δρόμος, τότε όλοι οι Δήμαρχοι, στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, θα είχαν ακολουθήσει τον δρόμο που τους δείχνεις, διεκδικώντας βέβαια για τον εαυτό σου το χρυσό μετάλλιο της ανευθυνότητας.
Δυστυχώς όμως δεν μένεις μόνο στη δική σου ενδεχομένως αμελητέα και λυτρωτική για πολλούς παραίτηση αλλά ωθείς, πιέζεις και εξαναγκάζεις σε ομαδική παραίτηση δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι καταστροφικές για τον Δήμο μας και για την Ερμιονίδα μας συνέπειες αν και εφ’ όσον αυτό συμβεί. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσεις ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από εσένα!
Για όσα περίεργα και σκοτεινά συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν και για όσα τραγελαφικά γίνονται αυτές τις ώρες στο Δήμο μας, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις( διαφάνεια, αξιοκρατία, υπευθυνότητα, αγωνιστικότητα, «όλα στο φως» κ.α.) αλλά κυρίως για την εικόνα ενός διαλυμένου συνδυασμού, που θυμίζει περιοδεύοντα θίασο, για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και σεβασμού στη ψήφο του λαού της Ερμιονίδας, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να υποστώ την καταρράκωση της προσωπικότητάς μου.
Επειδή
α) Έχω μάθει να αγωνίζομαι μέχρι τέλους, δηλώνω ότι αυτό θα πράξω και τώρα, μέχρι την τελική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
β) Γνωρίζω τι θα επακολουθήσει, σε ενδεχόμενη παραίτησή μου και
γ) Αφουγκράζομαι τον σφυγμό του κόσμου, ο οποίος με παροτρύνει και απαιτεί να συνεχίσω να αγωνίζομαι
ΔΗΛΩΝΩ ότι αποχωρώ απ’ το συνδυασμό και ότι θα συνεχίσω μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας, ανεξαρτήτως των δικών σας προθέσεων και πεπραγμένων, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, προασπίζοντας το συμφέρον του λαού της Ερμιονίδας και μόνον.
Σου εύχομαι
Καλή Τύχη
Δήμαρχε ή τέως Δήμαρχε
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Αναστάσιος Κων. Τζανής
Υ.Γ. Ελπίζω να μην αναγκάσεις άλλους… να απαντήσουν.

Έγινε δεκτή η παραίτηση. Η απάντηση του Δημάρχου:Κρανίδι, 14/7/2012

 

Κύριε Τζανή,

Μετά την δήλωσή σας για ανεξαρτητοποίηση, θέλω να σας ευχαριστήσω για ότι μέχρι σήμερα προσφέρατε στα κοινά του τόπου μας μέσα από την Παράταξή μας. Βέβαια στην πορεία σας, από την αρχή της λειτουργίας σας ως Δημοτικού Συμβούλου μέλους της Παράταξής μας, είχε καθαρά διαφανεί η σημερινή σας κατάληξη. Σας ευχαριστώ που με απαλλάξατε από τη δύσκολη θέση να προτείνω την διαγραφή σας. Γνωρίζετε πολύ καλά από τους πρώτους μήνες της παρουσίας μας στη Δημοτική Αρχή ότι σας είχα προειδοποιήσει γι’ αυτό. Κατανοώ την δύσκολη θέση στην οποία περιήλθατε, μετά την άρνησή σας να συμμετέχετε στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος σήμερα στην Ερμιονίδα.

Σας εύχομαι τέλος πάντων, να σταδιοδρομήσετε κάπου πολιτικά.