12:37 μ.μ.
0


Επιδότηση των νοικοκυριών για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης μέσω πίστωσης του λογαριασμού της ΔΕΗ εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για τον ερχόμενο Οκτώβριο οπότε και θα ξεκινήσει η εξομοίωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης. 

Το μοντέλο επιδότησης θα αφορά μόνο στην πρώτη κατοικία και μοιάζει αρκετά με αυτό που είχε προτείνει πέρυσι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται ο διαχωρισμός της χώρας σε γεωγραφικές και υψομετρικές ζώνες (Βόρεια, Νότια, Κεντρική Ελλάδα με βάση τη μέση θερμοκρασία της τελευταίας δεκαετίας. Θα επιδοτούνται 35 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο -140 τ.μ για μια τετραμελή οικογένεια-, με ποσό που θα πιστώνεται απευθείας στο λογαριασμό της ΔΕΗ και θα προκύπτει από συγκεκριμένο συντελεστή βαρύτητας αυξανόμενο ανάλογα με τη ζώνη και τον τομέα. 

Είναι επίσης πιθανό να συνυπολογιστούν και πρόσθετα κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεικές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, υπερήλικες, κ.α.

(Πηγή: capital.gr)