7:08 μ.μ.
0


Για πολλοστή φορά η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να αποφύγει την συζήτηση που προκαλέσαμε υποχρεωτικά σαν παράταξη με θέμα προτάσεις και λύσεις για την σημερινή κατάσταση και την διαχείριση των απορριμμάτων.

Με φασιστική τακτική η Δημοτική Αρχή μη έχοντας προτάσεις και χωρίς καμία ευαισθησία προς τους δημότες και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι ήταν παρόντες προσπάθησε να κρύψει την ανικανότητά της που την χαρακτηρίζει εδώ και ενάμιση χρόνο.  Την σημερινή κατάσταση των απορριμμάτων που δημιούργησε ο ίδιος την χρησιμοποίησε για να αποφύγει τις ευθύνες του ο Δήμαρχος κος Καμιζής,  προφασιζόμενος την δήθεν παραίτησή του. Αγανακτισμένοι οι δημότες και εμείς αποχωρήσαμε όταν δεν συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα παρουσία των δημοτών και προσπάθησε να το αποφύγει παραπέμποντάς το τελευταίο θέμα (13ο) όταν από τις 19.30 μ.μ.  μέχρι τις 22.00μ.μ. δεν είχε τελειώσει το 1ο θέμα .   
Είχε προηγηθεί το θέμα των Σφαγείων και της παράνομης πληρωμής των εκκαθαριστών κου Βάθη και κας Τσιρτσίκου χρήματα που πλήρωσαν με εντολή του οι δημότες χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.  Την ίδια τακτική ακολούθησε για να αποφύγει την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το χρηματισμό του διορισμένου απ΄ αυτόν στην ΔΕΣΦΑΚ γεγονός που διέσυρε και εξευτέλισε την Ερμιονίδα.
Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ για τα Σφαγεία, για τις offshore, το Κρανιδιστάν.  Πρέπει να γνωρίζει σε ποιους ανήκουν ενδεχομένως φίλους ή μη τους οποίους δεν αποκαλύπτει.
Ο δρόμος της φυγής χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο κο Καμιζή που πριν 4 χρόνια εγκατέλειψε το Δήμο.  Αντιθέτως με εμάς που αγωνιζόμαστε απ΄ όλες τις θέσεις και από την θέση της Δημοτικής Αρχής όσο και από την θέση της Αντιπολίτευσης γιατί πιστεύουμε στην υποχρέωσή μας να υπηρετούμε τους δημότες και το Δήμο. 
Δεν μπορεί λοιπόν να μιλά για φυγή ο Δήμαρχος του οποίου οι θητείες χαρακτηρίζονται από παραιτήσεις, υπεξαιρέσεις, χρηματισμούς και ανικανότητα.
Μπορεί να μιλά αυτός που παρέλαβε έναν Δήμο χωρίς χωματερές και δημιούργησε νέες ; σαν και αυτές που κληρονομήσαμε απ΄ αυτόν  (χωματερές φλεγόμενες με διοξίνες που επιβάρυναν την υγεία των δημοτών).     
Μπορεί να μιλά για σκοτεινά και περίεργα συμφέροντα αυτός που έφερε ξαφνικά τον ιδιώτη επιχειρηματία που θα επιβάρυνε τους δημότες με κόστος 136,00 ευρώ τον τόνο σκουπιδιών  (92,00 ευρώ το m3);
Ποιος προωθεί τα συμφέροντα;  Ας αφήσει τα περίεργα και σκοτεινά συμφέροντα όπως λέει παντού. 
Κανένας υπάλληλος ή στέλεχος παράταξης δεν ενεργεί μόνος του και χωρίς πλάτες και αν αυτό συμβεί είναι ο πρώτος που προβαίνει στις πρέπουσες ενέργειες . 
Υπεύθυνος για τις πράξεις σύννομες ή μη είναι ο πολιτικός προϊστάμενος κε Καμιζή και ο πολιτικός προϊστάμενος είναι ο Δήμαρχος.
Ο λόγος που ζητήσαμε να κατατεθούν προτάσεις και λύσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων δεν ήταν για να ρίξουμε ευθύνες πράγμα που με μεγάλη ευκολία κάνει ο Δήμαρχος, αλλά για να βρει οριστική λύση το θέμα και επειδή βλέπουμε ότι αυτό θα τραβήξει πολύ θα παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας για την διαχείριση των απορριμμάτων ώστε να βρεθεί η βέλτιστη χωρίς μεγάλο κόστος επιβάρυνσης στους Δημότες και χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Την Τρίτη 7/8/2012 ο συνδυασμός μας θα συσκεφθεί και θα συζητήσει στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την σημερινή κατάσταση και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει το Δήμο και την Δημοτική Αρχή.