7:17 π.μ.
0
Σε «μικρές χωματερές» έχουν μετατραπεί πολλά ετοιμόρροπα και μισογκρεμισμένα οικήματα εντός της πόλης Κρανιδίου.
Το  προαναφερθέν φαινόμενο έχει κάνει έντονη την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδος και δυστυχώς οι αρνητικές του και πολυδιάστατες επιπτώσεις αγγίζουν και  το Κρανίδι. (Βλέπε φωτο).
Επιπροσθέτως  ελέγχεται και η «στατικότητα» των συγκεκριμένων κτιρίων καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης πτώσης τμημάτων τους,  θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των περαστικών. Εν τω μεταξύ η εύκολη προσέγγιση σ΄ αυτούς τους χώρους, διευκολύνει την παράνομη ρίψη απορριμμάτων η οποία εγκυμονεί τον κίνδυνο της πρόκλησης πυρκαγιάς λόγω της ανάφλεξης των συγκεντρωθέντων υλικών, σε συνδυασμό με την ύπαρξη υψηλής βλάστησης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η διευθύντρια της Πολεοδομίας Ερμιονίδος κυρία Αικατερίνη Δημαράκη για το συγκεκριμένο  θέμα, μας δήλωσε τα εξής: «΄Εχει συσταθεί επιτροπή ετοιμόρροπων κτιρίων στην περιοχή μας. Αποτελείται από τρεις αρμοδίους μηχανικούς. Λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας. Θα πρέπει όσοι πολίτες εντοπίζουν περιπτώσεις ετοιμόρροπων ή επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων, να τις καταγγέλλουν στο Δήμο. Η υπηρεσία του Δήμου οφείλει να διαβιβάσει την καταγγελία σε εμάς. Στην συνέχεια εμείς ως πολεοδομία  ενημερώνουμε την προαναφερόμενη επιτροπή η οποία ελέγχει ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, την περίπτωση της καταγγελίας.»
Ωστόσο για τα σοβαρά ζητήματα υγιεινής που τίθενται σχετικά με τον χώρο που καταλαμβάνουν τα εγκαταλελειμμένα ή ετοιμόρροπα κτίσματα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αργολίδας, κος Γιώργος Καραφωτιάς μας είπε: «Το όλο θέμα, έγκειται στον τομέα της δικαιοδοσίας και των αρμοδιοτήτων των Δήμων. Αυτοί έχουν την ευθύνη. Εμείς ως υπηρεσία μπορούμε να παρέμβουμε έπειτα από έγγραφη και επώνυμη καταγγελία προκειμένου να διενεργήσουμε σχετική αυτοψία.».
Ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος/ www.paratiritis-news.com