10:47 μ.μ.
0

Μια ενδιαφέρουσα επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου την Παρασκευή 14-9-2012 για τους καθηγητές του
σχολείου μετά τη λήξη των μαθημάτων. Το θέμα της συνάντησης ήταν σχετικό με το μάθημα των «Ερευνητικών Εργασιών» τους τρόπους οργάνωσης και διεκπεραίωσης αυτών.
Η «Ερευνητική Εργασία» είναι μια νέα προσέγγιση της γνώσης
όπου οι μαθητές επιλέγουν τι θα μάθουν (στο πλαίσιο των γνωστικών πεδίων που διδάσκονται στο σχολείο) και καθορίζουν τον τρόπο πώς θα το μάθουν. Οι μαθητές συνεργάζονται σε ομάδες, ερευνούν και προσπαθούν να απαντήσουν σ’ ένα κεντρικό ερώτημα που  έχουν επιλέξει. Οι μαθητές πλέον είναι σε πρώτο πλάνο και ο καθηγητής παίζει το ρόλο του συντονιστή, εμψυχωτή, καθοδηγητή.

Οι μαθητές μέσα από τις Ερευνητικές Εργασίες αναμένεται ότι θα αποκτήσουν Γνωστικές, Κοινωνικές και Συναισθηματικές δεξιότητες.
Προσκεκλημένοι εισηγητές ήταν η κ. Μπρισσίμη Ειρήνη, καθηγήτρια φιλόλογος, επιμορφώτρια του ΟΕΠΕΚ και ο κ. Αλισαβάκης Εμμανουήλ, καθηγητής Χημείας. Αμφότεροι διδάσκουν στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά».
Η ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας του Λυκείου Κρανιδίου με την Ελληνογαλλική Σχολή.
Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά με την επίσκεψη του Δ/ντή του Γαλλικού τμήματος της Σχολής κ. Bernard Luyckx και της Δ/ντριας του Ελληνικού τμήματος της Σχολής κ. Ζωής Πολυμεροπούλου στο Λύκειο Κρανιδίου.
Ο Διευθυντής του Λυκείου Κρανιδίου ευχαριστεί τους καθηγητές κ. Μπρισσίμη και κ. Αλισαβάκη για τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους, το Γάλλο Δ/ντή και την Ελληνίδα Δ/ντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής διότι διευκόλυναν τους παραπάνω καθηγητές ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εποικοδομητική επιμορφωτική συνάντηση στο Λύκειο Κρανιδίου. Επίσης ευχαριστεί τους καθηγητές του Λυκείου Κρανιδίου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτή την ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους.

http://1lyk-kranid.arg.sch.gr